Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сложиха първите "умни" контейнери в "Славейков", следва "Изгрев"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 11.04.2013Коментари ()10488
Първите 10 съда за събиране на отпадъци вече са ситуирани по протежението на ул. Тракия в ж. к. "Славейков". Впечатляваща демонстрация за работата на "умните" контейнери днес събра погледите на минувачи и журналисти в жилищния комплекс.

Десетдневен пробен срок ще имат жителите за работа с тях, за да се проследи как функционират новите контейнери. След това започва поетапното поставяне на останалите 590 съда. Жителите на к-с Изгрев са следващите, които ще се радват на новите съдове за отпадъци - уточниха от сметопочистващата фирма.

Контейнерите за смет отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Имат частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал. Тази технология е изцяло с екологична насоченост и ще предотврати разнасянето на боклуци и лоша миризма от вятъра.

Новите контейнери са с вместимост 1100 литра и ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология.

В инвестиционната програма на фирма "Титан" за 2013 г. е предвидена още подмяна на 300 улични кошчета за смет с нови, доставка на 100 допълнителни съда и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните и улични зони.

30 контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на места, определени от Община Бургас. Стартира и подмяната на металните кофи с пластмасови в съставните селища на Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Slozhiha-purvite-umni-konteineri-v-Slaveikov-sledva-Izgrev-426678
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.