Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас и Гент с намерения да развиват заедно пристанищата си
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 08.04.2013Коментари ()776
©
Модернизирането на пристанищата и автоматизирането на обработката на товари са едни от приоритетните области, към които ще насочим усилията си при кандидатстването с проекти за европейско финансиране през следващия програмен период. Вашият положителен опит и партньорство ще ни са ни изключително полезни. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов, по време на среща с директора на пристанище Гент Даан Шалк.

Г-н Шалк пристигна в морския град, за да се запознае на място с възможностите за динамизиране на взаимоотношенията между двете пристанища.

"Нашите градове са побратимени и участието ни като партньори в общи проекти ще ни осигури предимство при одобрението им", заяви кметът Николов.

Градоначалникът обясни по време на срещата, че големи международни компании вече са заявили интерес да инвестират в Индустриалната зона, като идеята е да използват Пристанище Бургас като зона за бързи доставки до цяла Източна Европа.

"Стартирахме проект за изграждане на Пътнически и круизен терминал, през октомври очакваме 6 луксозни лайнера",каза още кметът Николов по време на срещата.

Изпълнителният директор на Пристанище Гент Даан Шалк заяви, че двата града имат огромен потенциал за реализиране на съвместни проекти освен в областта икономиката , и в сферите култура, образование и туризъм.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-i-Gent-s-namereniya-da-razvivat-zaedno-pristanishtata-si-426089
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.