Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъдиха транспортната схема на Приморско и Китен за летния сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 14:47 / 05.04.2013Коментари ()698
©
Консултативният съвет по туризъм в Приморско обсъди транспортната схема на Приморско и Китен във връзка с наближаващия летен сезон. На заседанието присъстваха кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, заместникът му Милчо Милев, ресторантьори, хотелиери, превозвачи, представители на туристическата камара и РПУ - Приморско.

В центъра на обсъждането бяха възможностите за паркирането и маршрутите на автобусите, превозващи туристи в Приморско. Направено бе предложение за обособяване на два кръгови маршрута, по които големите машини ще преминават безпроблемно и няма да пречат на интензивното движение през сезона. За паркиране на автобусите ще се използва капацитетът на охраняемия паркинг на автогара Приморско. За автомобилите се осигуряват два паркинга. Единият ще е терен в двора на СОУ "Никола Вапцаров", а другият - до почивна станция на НЕК. Жителите на общината ще могат да наемат паркоместа за сезона в разрешените за това зони.

И тази година в Приморско няма да има синя зона. Неправилно паркиралите превозни средства ще се репатрират от наета от общината фирма. Преминаването на коли по крайбрежната алея ще се забрани със знак и бариера, за да се обезпечи пешеходна зона за туристите.

Според схемата, част от улиците ще бъдат еднопосочни, а по други паркирането ще бъде забранено. В момента текат дейности по разширение на улица "Георги Кондолов", която е двупосочна.

Спазването на транспортната схема ще бъде контролирано стриктно от служителите на РПУ-Приморско.

Осигуряването на паркоместа и обозначаването им, автобусните маршрути, обособяването на пешеходни зони и еднопосочни улици за активния туристически сезон в Китен бе също дискутирана тема от консултативния съвет по туризъм.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obsudiha-transportnata-shema-na-Primorsko-i-Kiten-za-letniya-sezon-425618
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.