Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Домашният социален патронаж в Бургас със завишен капацитет
Автор: Екип Burgas24.bg 17:13 / 04.04.2013Коментари ()1027
© Burgas24.bg
През тази година капацитетът на Домашния социален патронаж в Бургас е завишен със 120 места и е 800, каза неговия управител Лиляна Димитрова. В момента се обслужват 730 абоната. Димитрова каза, че има чакащи, но в сравнение с 2012 г. са значително по-малко.

Според нея на този етап капацитетът е достатъчен, за да задоволи нуждите на бургазлии. Потребителите на услугата са предимно възрастни хора, пенсионери над 60 г., каквото е и условието за ползване, както и самотни хора, болни или инвалиди.

"За тази година в капиталовата програма на община Бургас са заложени средства за закупуването на един микробус за патронажа. В момента се провежда процедура за обявяване на обществена поръчка за покупката му. Без него за сега има 8 автомобила, които разнасят храна в осем района на Бургас", каза Димитрова.

Тази година започна реализацията на социалната услуга "Помощ в дома" по ОП "Развитие на човешките ресурси". В момента се извършва основна подготовка, а реално дейностите започват от 1 август. От тогава 45 потребители в Бургас ще получат помощ от личен асистент.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Domashniyat-socialen-patronazh-v-Burgas-sus-zavishen-kapacitet-425440
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.