Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майка кара 3-годишно момиченце да проси в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 28.03.2013Коментари ()812
В резултат на поредната специализирана полицейска операция, проведена за установяването на просещи малолетни или непълнолетни деца на територията на Централна градска част, в която са участвали служители от Детска педагогическа стая и "Охранителна полиция" към Първо Районно управление "Полиция" - Бургас, е констатиран един случай - в района на Трета поликлиника. Установено е, че 26-годишната М.К. от Бургас използва 3-годишното си момиченце за извършване на просия.

Майката и детето са отведени в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас, като на малолетното дете е предоставена полицейска закрила за срок от 48 часа. Уведомени са Районна прокуратура - Бургас и Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане" за предприемане на мерки по Закона за защита на детето.

Срещу М.К. до настоящия момент няма образувано досъдебно производство. Същата е установявана през 2011 год. да използва за вършене на просия по-голямото си дете, като през последните 10 дни е водена два пъти в Първо РУП - Бургас за това че системно използва децата си за просия. Материалите по преписката са докладвани в Бургаска районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.

По време на операцията са проверени най-честите места за просия, осъществявана от подрастващи - Централната градска част, ж.п. гарата, автогара "Юг", градинката до Старата поща, църквата "Св. Богородица", ул. "Александровска", ул."Богориди", пл. "Тройката" и района около ІІІ-та поликлиника.

Проведената специализирана полицейска операция ще бъде последвана и нови акции, чиито задачи освен санкциониращи са и превантивни, с цел възпитаване у гражданското общество на нетърпимост към подобен род действия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Maika-kara-3-godishno-momichence-da-prosi-v-Burgas-423984
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.