Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Състезанието по православие в Бургас премина при голям интерес
Автор: Екип Burgas24.bg 16:06 / 27.03.2013Коментари ()666
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ ,,Д.Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
При изключителен интерес от страна участниците и ръководствата на училищата премина четвъртото общинско състезание по православие в Бургас. Това съобщи отец Захарий Дечев, който бе председател на петчленното жури, което оценяваше познанията на децата в областта на християнските ценности, православни традиции и празници.

В състезанието взеха участие 12 отбора от различни училища на града. Децата са показали познания и богат речник, посочи отец Захарий. Децата се състезаваха в три кръга.

Първият кръг - викторина, в който децата са отговаряли на въпроси е затруднил журито, тъй като всички са получили равен брой точки. Вторият кръг е бил вид занимателна игра на асоциации, където се проверяват познанията на участниците свързани с познания за нови и ключови понятия по религия както и обогатяването на речника им с нови думи от религиозната лексика.

"И в този кръг децата се справиха, защото за една основна дума написаха още по 30 асоциирани понятия. Третият кръг беше мултимедийни презентации, придружени с разказ от страна на децата за празниците, тяхното съдържание и духовно нравствен смисъл. Някои от представянето на тези празници премина под формата на театрални игри и по този начин децата поднесоха атрактивно своите познания", каза отец Захари.

На първо място след оспорвана битка са класирани отборите на учениците от училищата "Добри Чинтулов" и "Георги Бенковски", тъй като са показали най-задълбочени познания и в трите кръга. Бургас е първата и единствена община в страната където децата могат да избират да изучават религия. Ентусиазмът към предмета е засилен каза отец Захари Дечев, който бе инициатор на въвеждането на това обучение и бе подкрепен от община Бургас.

Отец Захари, посочи че изключително голям е интересът от страна на родителите да записват своите деца в часовете по религия. "Децата, които изучават религия се различават от другите както по начина на своето мислене, по поведението си, в комуникацията с другите свои съученици. Те имат нови познания, които придобиват - православни християнски ценности и духовно нравствено възпитание", посочи отец Захарий.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sustezanieto-po-pravoslavie-v-Burgas-premina-pri-golyam-interes-423865
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.