Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 късометражни филма с награди от "Включи града"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:42 / 27.03.2013Коментари ()1130
©
Вече са ясни победителите от конкурса за късометражно кино, проведен в рамките на второто издание на фестивала за иновативно изкуство "Включи града". Богатото разнообразие от жанрове и стилове изправи пред голямо предизвикателство филмовите фенове, но те все пак дадоха ясните си предпочитания за три от всичките 20 филма, излъчени в трите дни на фестивала. Общо 140 киномани се включиха във вота за избор на победител.

Най-много гласове(43) събра филмът на бургазлията Веско Чолаков "Облаците летят на запад". След прожекцията му на Европейския независим филмов фестивал в Париж и на Филмовия фестивал на университета в Торонто /Канада/ през 2010 г., миналия уикенд филмът направи своята премиера и в България. Сред многото награди, които талантливия бургазлия е събрал до момента, вече ще бъде и Наградата на публиката от бургаския фестивал "Включи града".

Другите два филма, събрали значителен брой гласове на публиката, също ще бъдат отличени. "Грях" (24 гласа) на Ангел Чобанов е лентата, която впечатли публиката с въпросите, които провокира у всеки един, и заслужено застава редом до отличените филми на тазгодишното издание. Ангел Чобанов е учил "Актьорско майсторство за куклен театър" в НАТФИЗ. В момента е студент по "Дигитални изкуства" в Националната Художествена Академия. Има няколко късометражни филма, повечето от които с награди от престижни фестивали.

Третата лента, която си тръгва с отличие, е на Цветелина Димитрова и носи заглавието "До Канада и назад" (20 гласа). Филмът трогна зрителите с истинската история за живота на един българин, напуснал родината на младини по желание на съдбата. Години по-късно се завръща в България с жената, която обича и изпълнен с надежда за сбъдване на смелите си планове. Актуалността на тази история и същевременно вечният разказ за човешките неволи, който пресъздава, грабна вниманието на киноманите и поставя талантливата режисьорка сред отличените творци. Цветелина е изучавала "Кино и телевизия" в Нов Български Университет, а "До Канада и назад" е лентата, с която се дипломира.

Освен отличените, в надпреварата се включиха и други талантливи режисьори, които направиха тазгодишния киномаратон истинско удоволствие за филмовите фенове. Красимир Марчев, Тани Костадинов, Мариана Праматарова, Виктория Добрева, Филип Петрески, Далибор Иванович, Гергана Курукювлиева и Никола Николов успяха със своите филми да напълнят най-голямата зала в Морското казино и през трите фестивални дни. Община Бургас изказва благодарност за активността и креативността на талантливите творци!




Още по темата: общо новини по темата: 59
16.06.2015 »
15.06.2015 »
15.06.2015 »
12.06.2015 »
11.06.2015 »
09.06.2015 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/3-kusometrazhni-filma-s-nagradi-ot-Vklyuchi-grada-423814
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.