Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината стартира обучение по проекта "Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи“
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 27.03.2013Коментари ()993
©
Над 30 учители и специалисти с педагогически функции в училища и детски градини, работещи с деца и ученици със СОП, ще бъдат обучени в периода 25.03.2013 - 29.03.2013 г.
Обучението обхваща ДЕЙНОСТ 4 от проект "Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи", реализиран по ОП "Развитие на човешките ресурси". То е второто поред в рамките на проекта след изпълнение на голяма част от дейностите, с актуализиран преподавателски материал и използване на интерактивни методи.

Всички специалисти от детските градини и училища, партньори на Община Бургас по проекта, ще придобият познания в следните три групи:

- Обучение на психолози за новостите в работата на деца със СОП
- Обучение на учители от детските градини
- Обучение на преподаватели и педагогически съветници

Обучението се провежда от преподаватели от Нов Български Университет, а крайната цел е създаване на подкрепяща среда за обучение на 53 деца и ученици със СОП; 33 учители и специалисти с педагогически функции; подготовка и издаване на наръчник за интегриране на деца със СОП.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-startira-obuchenie-po-proekta-Sreda-i-sigurnost-za-deca-ot-uyazvimi-socialni-grupi-423782
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.