Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Бургас представиха две изложби, подготвени изцяло от ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 26.03.2013Коментари ()1249
©
Две изложби подготвени изцяло от ученици бяха представени днес в Бургас. Въображението на младежите от Бургаска област провокира темата за честване 100-годишнината от Балканските войни.

Областният управител Константин Гребенаров лично посрещна учениците от клуб "Фотография" към Общински детски комплекс - Бургас, които подредиха във фоайето на администрацията 24 красиви фотографии на паметници, сгради и символи, свързани с известни исторически личности и събития. Изложбата може да бъде разгледана в следващите 10 дни, а от своя страна губернаторът се ангажира след приключването й някои от фотографиите да влязат във фондовете на "Държавен архив" - Бургас.

Над 60 младежи в две възрастови групи от 6-ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас взеха участие в конкурса за рисунка "100-години Балкански войни през погледа на потомците". В творбите си те пресъздадоха важни моменти от хода на войните и героизма на българските войски. Жури от учители по изобразително изкуство и представители на РИО Бургас отличиха 26 творби, които днес бяха изложени в залата на Регионалната библиотека. Желаещите да разгледат изложбата мо
©
гат да го направят в следващите две седмици.

Като всеки конкурс и в този участниците получиха награди. Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи получиха от Гребенаров керамични плакети, с Георгиевския кръст за храброст, книги свързани с историята на българския народ и грамоти.

"Радвам се, че темата за Балканските войни предизвика голям интерес сред младото поколение. Гордея се с децата от област Бургас. Те за пореден път показаха, че ценят историята и миналото на народа ни", каза областният управител Константин Гребенаров.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-predstaviha-dve-izlozhbi-podgotveni-izcyalo-ot-uchenici-423679
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.