Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонтът на Мостика може да приключи предсрочно
Автор: Екип Burgas24.bg 12:55 / 23.03.2013Коментари ()3267
© Burgas24.bg
Основните ремонтни дейности на мостика и о. Св. Анастасия да приключат преди старта на активния туристически период е амбицията на местната администрация. Това каза заместник-кметът Атанаска Николова. По проект до края на годината трябва да приключат всички дейности.

"През зимата не можеше активно да се работи както по реконструкцията на сградите на острова, така и на мостика. Сега фирмите изпълнители започнаха активно да работят и се надявам да ускорят и да компенсират забавянето от зимата. По договор строително-монтажните работи трябва да приключат този септември, но амбициите са ни основните реставрационни и ремонтни дейности да приключат още през юни, за да може да има някакъв достъп за бургазлии и гостите на града, които искат да посетят и острова и моста. Имаме обещания от изпълнителите да ускорят работа и да приключат преди сроковете си по договор", каза зам.-кметът.

В обхвата на проекта за "Културно-историческото наследство на остров Света Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", освен реставрация на сградите на острова, които са културно наследство - голямата манастирска сграда, малката такава, магерницата ще стане ресторант "100г назад". В голямата манастирска сграда пък ще има 2-3 килии, които да функционират като хотелски стаи, в малката манастирска сграда също ще има хотелска част.

Николова посочи още, че реставрационните дейности ще започнат месец май, тъй като работата по църквата и манастирската сграда изискват по-добро време, но по останалите сгради където има чисто ремонтни дейности се работи на място. Работи се и по благоустрояването на островното пространство където ще има и сцена на открито, лекарна, подменя се ел. захранването и ВиК инфраструктурата. На място ще има и малка пречиствателна станция.

"Много са задачите, но изпълнителя е представил работната си програма, с която ще навакса зимните месеци и ще финализира през септември. Паралелно с това се подготвя маркетингова стратегия и процедура за доставка на оборудването, което да бъде в полза на презентацията и визуализацията на културно-историческото наследство", обясни Николова.

На о. Св. Анастасия ще има и модерен интерактивен музей, който с помощта на нови технологии ще презентира културно-историческото наследство. Тя уточни, че в същия дух вървят и работите по моста.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 18
18.03.2014 »
14.03.2014 »
30.01.2014 »
09.01.2014 »
21.10.2013 »
17.10.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Remontut-na-Mostika-mozhe-da-priklyuchi-predsrochno-423087
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.