Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На съд отива решението за забраната на религиозната пропаганда по домовете на бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 15:24 / 19.03.2013Коментари ()1198
© Bulfoto
Решението на Общински съвет - Бургас за забрана на религиозната пропаганда по домовете на гражданите отива на съд. Зам.-областният управител Атанас Терзиев каза, че причината е получено писмо от Комисията по вероизповеданията в България, с което се посочва като незаконосъобразно решението на бургаските общински съветници.

На въпрос дали в Областна управа са получили и жалба от "Свидетели на Йехова" относно решението на общинските съветници Терзиев потвърди, че и при тях има такава,
която е изпратена и до останалите институции като Общински съвет и Комисията по вероизповеданията. От тук нататък крайното решение ще е на съда. Самият Терзиев каза, че внасянето на общинското решение в съда не е негова лично решение, а като на представител на държавната администрация, съобразявайки се със законовите разпоредби.

Решението на общински съвет Бургас бе взето на заседанието през февруари. То бе по предложение на групата съветници от Национален фронт за спасение на България. Решението е свързано с промени в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината, с които се забрани извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите, без тяхното изрично съгласие.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Na-sud-otiva-reshenieto-za-zabranata-na-religioznata-propaganda-po-domovete-na-burgazlii-422351
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.