Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заместник-министърът на външните работи на Естония пристига в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:28 / 15.03.2013Коментари ()1009
Заместник-министърът на външните работи на Естония Лаури Бамбус пристига в Бургас. Той ще присъства на официалното откриване на почетното консулство на Република Естония в Бургас на 18-ти март. Ще бъде представен и почетния консул Петко Русинов.

Седалището на консулството е в административната сграда до Рибно пристанище. То ще обхваща териториите на областите Бургас, Добрич, Силистра , Шумен и Варна.

Почетното консулство се открива с решение на правителството ни. То е във връзка с промяна на консулския окръг на консулството на Република Естония в Република България.

Петко Русинов е председател на борда на директорите на фирма "Атлантик" АД, чийто предмет на дейност е търговия с риба и рибни продукти. Той е вторият почетен консул на Република Естония в Република България. Неговите функции ще бъдат особено полезни за немалкия брой естонски туристи, които ежегодно посещават българското Черноморие през летния сезон.

За церемонията в морския град ще пристигнат освен заместник-министърът на външните работи г-н Лаури Бамбус и посланикът на Естония в България Н. Пр. Томас Кук, а както Борис Халачев, почетен консул на Република Естония в София.

Ето и програмата им за срещите:

10 часа - разговор с областния управител Константин Гребенаров- срещата ще е отворена за снимащи първите пет минути. След това ще получите информация за обсъжданите теми.

11 часа - среща с кмета Димитър Николов, на която след представянето на почетния консул ще можете да зададете своите въпроси.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zamestnik-ministurut-na-vunshnite-raboti-na-Estoniya-pristiga-v-Burgas-421622
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.