Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2000 нови автоматизирани контейнери за смет слагат в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:33 / 14.03.2013Коментари ()2152
© Burgas24.bg
2000 нови автоматизирани контейнери ще бъдат поставени поетапно на територията на град Бургас. Първите съдове от предвидените 600 за тази година, ще бъдат готови за ползване от следващата седмица в к-с "Славейков", обясниха от сметопочистваща фирма "Титан". Те отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Съдовете са с частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал.

Новите контейнери ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология. След к-с "Славейков" автоматизирани съдове за битови отпадъци ще бъдат поставени в к-с "Лазур", к-с " Изгрев", а след това и в центъра на града.

15 нови специализирани автомобила - сметосъбирателни машини, автометачки, автомиячки, контейнеровоз, челен товарач и самосвали, всички отговарящи на стандарт Евро 4 и Евро 5, предстои да бъдат закупени и поетапно пуснати в експлоатация също тази година.

В инвестиционната програма на фирма "Титан" за 2013 г. е предвидена още подмяна на 300 улични кошчета за смет с нови и доставка на 100 допълнителни съда. 30 контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на места, определени от Община Бургас.

През тази година ще бъде закупена и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните зони, като моторни листосъбирачи, машина за почистване на графити, подвижна пароструйка и тротоарни автометачки.
Стартира и подмяната на металните кофи с пластмасови в съставните селища на Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/2000-novi-avtomatizirani-konteineri-za-smet-slagat-v-Burgas-421534
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.