Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Поморие почетоха паметта на Васил Левски
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 19.02.2013Коментари ()720
Днешният 19 февруари бележи 140 години от обесването на Васил Левски. В Поморие, паметникът на Апостола на свободата посрещна десетки граждани, дошли да отдадат почитта си. На централния площад звучеше словото на Дякона, събрано в художествено литературна композиция, изпълнена от Маргарита Гюрова и Коста Самоковлиев.

"Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си" - тази и много други крилати мисли, останали във времето като символ на българския дух, припомниха на събралото се множество стойността на свободата, извоювана с толкова жертви. "Обесването на Левски" от Христо Ботев изпълни ученичката Сиана Христова, а прочувствено слово за Дякона произнесе Лидия Пенова, учителка в СОУ "Иван Вазов" Поморие.

Сред дошлите да се поклонят пред паметта на Апостола бяха кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет д-р Милена Енева, заместник-кметовете Янчо Илиев, Кунчо Гайдов и Диана Апостолова. Венци и цветя пред паметника поднесоха и ученици от всички училища в Поморие, жители и гости на града.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Pomorie-pochetoha-pametta-na-Vasil-Levski-416891
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.