Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват паметник на Левски в Обзор
Автор: Екип Burgas24.bg 11:00 / 19.02.2013Коментари ()1009
Обзор тържествено отбелязва 140-годишнината от обесването на Васил Левски. Днес тук официално откриват паметник - мемориал в памет на Апостола на свободата. Паметникът е издигнат по инициатива на кметство Обзор, за да напомня на жителите и гостите на града за епохалното дело на най-достойния българин.

Мемориалът е с формата на знаме, илюстриращо устрема на една от най-ярките личности в национално-освободителното ни движение. В идейния проект е заложен стремежът на революционера за "свята и чиста република" с посланието, завещано ни от Апостола - да живеем в равноправие, да бъдем родолюбиви и солидарни.

В Обзор емблематичната за цяла България дата - 19 февруари, е подчинена на паметта и преклонението пред подвига на Апостола. След откриването на паметника - мемориал, планирано за 11.30 часа, в 15.30 ч. в библиотеката на ОУ "Св. св Кирил и Методий" ученици ще представят драматизация за живота и делото на Левски, ще се включат и във викторината, посветена на подвига му. Театралната постановка "Васил Левски по пътя към безсмъртието", подготвена от актьорската трупа към Народно читалище "Изгрев" ще започне в 18 часа в многофункционалната зала на Обзор.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Otkrivat-pametnik-na-Levski-v-Obzor-416740
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.