Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Договориха по-добро заплащане за персонала от дома в Заберново
Автор: Екип Burgas24.bg 13:04 / 31.01.2013Коментари ()812
За първи път работещите в Дом за възрастни хора с психични разстройства в село Заберново подписаха колективен трудов договор. С посредничеството на КТ "Подкрепа" и със съдействието на община Малко Търново са договорени по-добри условия на труд и почивка. Това съобщи Иван Костадинов - регионален председател на КТ "Подкрепа" в Бургас. Синдикатът участва в преговорите между ръководството на дома и общината на чиято територия се намира специализираната институция.

В дома работят над 30 души - рехабилитатори, физиотерапевти, санитари и фелдшери на чиито грижи ежедневно разчитат 60 жени с психични заболявания.

"За нас подписването на колективния трудов договор е голям успех. Най-голямо съдействие в преговорите оказаха кметът на община Малко Търново Илиян Янчев и неговия екип. Колективният трудов договор (КТД) влиза в сила от 01.02.2013г. за срок от една година", каза Иван Костадинов.

Служителите ще получат 250 лева за работно облекло, четири дни допълнителен отпуск, а тези от тях, които са в пряк контакт с болните по 20 лева отгоре към работната заплата всеки месец.

"Договорихме още 1% клас прослужено време, което означава, че за всяка година трудов стаж заплатата им ще се увеличава с 1% . За сравнение по Кодекса на труда този процент е 0,6. Нощният труд се заплаща по 25 стотинки на час, а ние договорихме да е двойно - по 50 стотинки", допълва Иван Костадинов.

Под колективния трудов договор подписи сложиха директорът на дома Тони Стоянов и председателят на КТ "Подкрепа" в дома - Димитър Горов.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dogovoriha-po-dobro-zaplashtane-za-personala-ot-doma-v-Zabernovo-412613
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.