Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Укрепват дигата в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:20 / 14.01.2013Коментари ()425
©
Укрепването на дигата в Поморие ще започне официално от днес. Проектът е по Оперативна програма "Регионално развитие". Стартът ще бъде даден днес в 12 часа на официална церемония на улица "Морска" в квартал "Свети Георги". Същата улица бе сред най-наводнените по време на морските бури от февруари миналата година.

Стойността на проекта е над 1 милион лева. Собственото финансиране на общината е близо 53 хиляди лева.

Дигата представлява пасивно надлъжно брегоукрепително съоръжение, разположено в югозападния участък на бреговата ивица на града и е част от брегоукрепването на южния бряг на Поморийския полуостров.

В рамките на тази дейност се предвижда разширяване на ядрото на дигата с цел нейното усилване и укрепване, както се предвижда и изпълнението на междинни площадки - алеи в откоса на дигата с цел по-добра ефективност на предприетите мерки по разширяването и укрепването и.

Челото на дигата ще се изпълни на две нива от подредени скални блокове (кесони) с тегло 100 - 500 кг. със заливка от проникващ бетон и армирана бетонова настилка.

Целта на укрепването е да се предотвратят занапред наводнения, на каквито поморийци бяха свидетели миналата зима. Тогава бе обявено бедствено положение. Част от жилищните постройки по брега бяха застрашени от заливане по време на голямата морска буря.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ukrepvat-digata-v-Pomorie-408327
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.