Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас ще кандидатства с проект за обновяването на част от централните улици и Приморски парк
Автор: Екип Burgas24.bg 15:46 / 18.12.2012Коментари ()864
© Burgas24.bg
Съветниците дадоха зелена светлина на общинска администрация да кандидатства с проект за обновяването на част от централните улици и Приморски парк. Докладната влезе като извънредна точка в дневния ред на сесията.

В проекта се предвижда да бъде обновена втората част на ул. "Александровска", облагородяване на ул. "Богориди", на която даже се предвижда в летните жеги да има оросителна система, която да разхлажда гражданите. Пространството около Грамофона пък ще бъде заобиколено с атрактивна водна площ със седящи места около нея, която ще може да се използва и като арт пространство.

За старата част на Морската градина се предвижда преасфалтиране на алеите, ново парково обзавеждане и осветление, видеонаблюдение. Проектът е по схемата "Зелена и достъпна градска среда" по Оперативна програма "Регионално развитие". Не без спорове беше одобрено и предложението за кандидатстването с проект за изграждането на ВиК мрежа и пречистване на водите на квартал Крайморие.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-shte-kandidatstva-s-proekt-za-obnovyavaneto-na-chast-ot-centralnite-ulici-i-Primorski-park-403394
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.