Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наливат чай на минувачите пред Общината по повод Международния ден на доброволеца
Автор: Екип Burgas24.bg 07:40 / 05.12.2012Коментари ()484
©
Днес, по повод Международния ден на доброволеца, от 12:30 часа пред Община Бургас, Младежката доброволческа организация фондация Астика, за трета поредна година организира инициативата "Чаено парти".

На партито доброволците ще разливат на минувачите чаша ароматен чай и ще раздават дребни сладки, приготвени от самите младежи.

Тази година младежите изработиха и декор за своята инициатива голям "Чайник".

Целта на този ден е да се популяризира доброволчеството и да се насърчат все повече младежи да се включват в различните инициативи на организацията, които са в сферите на: Околна среда; Социални дейности; Толерантност; Култура и изкуство; Младежки политики; Гражданско участие.

Доброволчеството е начин хората да се включат в обществените инициативи и да дадат своя принос към промените в начина, по който живеем.

Елате да се стоплим с чаша ароматен чай, да поговорим за доброволчеството и да споделим емоциите от изминалите наши и ваши акции и инициативи от отминаващата 2012 година - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Вечерта от 18:00 часа на нарочена церемония ще бъдат раздадени и годишните национални награди "Доброволец на годината " 2012 в дискотека "DA".

Дейностите са част от свободната зона на МИКЦ-Астика Бургас по Националната програма за младежта (2011-2015)

За първи път деня на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото традиционно отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място. Само така хората, усетили положителната енергия и удовлетворението от безкористния труд, от подадената ръка и работата рамо до рамо с други хора, могат да предадат доброволческия дух на останалите - на своите близки и приятели или на някой напълно непознат, но готов да помага като посвещава труда и приятелството си.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nalivat-chai-na-minuvachite-pred-Obshtinata-po-povod-Mezhdunarodniya-den-na-dobrovoleca-400003
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.