Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Несебърски първолаци с училищни униформи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 03.12.2012Коментари ()2382
©
Учениците от І "в"клас на СОУ "Любен Каравелов" в Несебър облякоха днес за първи път новите си униформи. Проектът "На училище с униформа" стартира в началото на тази учебна година по инициатива на родителската общност на всички първи класове в училището и се реализира под ръководството на госпожа Лилия Тълпигова - класен ръководител на І "в" клас. Самият модел на красивите униформи е избран от представители на родителите на първокласниците - родителските комитети на класовете.

Униформата се състои от две задължителни за носене части - тъмносиня блуза с дълъг ръкав и червен пуловер без ръкав, и двете с емблемата на СОУ "Любен Каравелов". Останалите части - карирана вратовръзка за момичетата и момчетата и карирана пола за момичетата, не са задължителни за постоянно носене. Униформите са избрани от родителите изключително сполучливо - изработени от добре подбрани материи, удобни за ежедневно носене и лесни за поддържане. Госпожа Тълпигова сподели, че се е ангажирала с изпълнението на проекта, ръководена от убеждението, че униформата като символ на принадлежност към училището е важна за самочувствието и мотивацията на децата в училище. Децата разказаха, че харесват униформите си и се чувстват комфортно в тях.

Инициативността и готовността за сътрудничество, проявени от родителите и добрият пример на І "в" клас е гаранция, че през следващата учебна година носенето на униформи от учениците в Несебър ще стане по-желано и привлекателно.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Neseburski-purvolaci-s-uchilishtni-uniformi-399528
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.