Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Бургас обнови района до зала "Младост“ в "Славейков“
Автор: Екип Burgas24.bg 15:37 / 28.11.2012Коментари ()2995
Жителите на бургаския комплекс "Славейков" се сдобиха с още една полезна придобивка - нов паркинг. Той се намира на мястото на разпадащите се с години стари и неугледни будки и павилиони в най-комуникативната част на комплекса - района на спортна зала "Младост".

Паркингът е с капацитет от 43 бр. паркоместа за перпендикулярно паркиране на автомобили, 2 от които са обособени за хора в неравностойно положение.
Положени са 96 тона двупластова асфалтопокривка, 184 линейни метра градински бордюри, 155 л. м. улични бордюри и 357 кв. м. тротоарни плочки. Осветлението също е удвоено и насочено към паркинга и към улицата. Обособени са 3 нови градински площи, които са засяти с нови декоративни храсти и млади дръвчета.

Облагородяването на района ще облекчи значително условията за паркиране и транспортния трафик покрай ул. "Георги Минков" и съществуващите наблизо спортна зала, търговска и жилищна зона. За целта бяха премахнати общо 37 ръждясали павилиона.

Новият паркинг е трети за комплекса, след като преди два месеца Общината направи други два - до СОУ "Константин Преславски" и до СОУ "Димчо Дебелянов".

Благоустрояването на тази обществена зона ще улесни значително натоварения трафик покрай ул. "Георги Минков" и ще помогне за подобряване на видимостта и безопасността в района. Така местната администрация продължава дейностите по реконструкция и цялостно обновяване на вътрешнокварталните улици и междублокови пространства.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-obnovi-raiona-do-zala-Mladost-v-Slaveikov-398399
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.