Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Созопол даде 19 длъжници на частен съдебен изпълнител
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 23.11.2012Коментари ()519
©
Община Созопол напомня, че заплащането на данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства, както и таксата битови отпадъци, е установено на две равни вноски през годината. Първата е до 30 юни, а втората до 30 октомври. Понеже срокът за втората изтече, нека се знае, че върху всяка просрочена вноска се начислява законната лихва - десет пункта над основния лихвен процент на БНБ.

През изминалата година служителите на общинската дирекция"Местни данъци и такси" предприеха редица действия за санкциониране недобросъвестното поведение на неизрядните длъжници. Освен актове за установяване на задълженията ,се издават покани за доброволно изпълнение, а при неплащане преписките се предават за принудително събиране. Към момента длъжниците са 200. Общинските служители са изпратили 315 съобщения до задължени лица и фирми,към момента са постъпили 190 хил. лв. Изпратени са и 200 акта, по които са постъпили260 хил. лв. 44 длъжници са получили покани за доброволно изпълнение, а на частен съдебен изпълнител са подадени 19 физически и юридически лица, чиито задължения към общината са близо половин милион лева. Работата по събиране на дължимите данъци и такси продължава, като служителите от отдел"Местни данъци и такси" изпращат първо съобщения до лица и фирми, с които напомнят за задълженията им към общинския бюджет и едва след това предприемат всички останали стъпки за събиране на дължимите суми.

До края на текущата година собствениците на нежилищни имоти могат да подадат декларации за определяне на таксата битови отпадъци за следващата година според количеството им. В този срок могат да се подават и декларации от собственици на имоти, които през цялата следваща година няма да бъдат използвани. Бланки на декларации могат да бъдат изтеглени от сайта на община Созопол и на място в данъчната служба.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Sozopol-dade-19-dluzhnici-na-chasten-sudeben-izpulnitel-397190
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.