Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски деца учат за пътните знаци и безопасното движение
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 15.11.2012Коментари ()636
© Bulfoto
Темата за безопасно движение е една от любимите теми по социален свят за децата. Тя е изключително важна за тях и семействата им, когато е разработена интересно и съобразена с възрастовите възможности на 4-годишните възпитаници на ЦДГ2 "Х.Кр.Андерсен".

"Решихме да направим нерегламентираната ситуация "Подаръкът"- с много забавни игри, анимация , музика и настроение. Подаръкът е мечтан велосипед за рожден ден, но за да го получи, детето трябва да познава велосипеда като превозно средство, пътните знаци, екипировката на колоездача, да се запознае със спорт "колездене" и местата, които Община Бургас е определила като безопасни за каране на колело. Опитваме се да обединим знанията на децата за безопасното поведение на обществени места с идеята на спортния проект, по който работи ЦДГ2 "Х.Кр.Андерсен" гр. Бургас, финансиран по секторна програма Коменски "Движението усъвършенства твоето тяло и ум", казват от детското заведение.

Целта на "Подаръкът" е пражняване на норми за безопасност на обществени места, спазване на правилата за улично движение, също и: затвърдяване знанията на децата за безопасно управление на велосипед и спазване на основни правила за улично движение; запознаване на децата със спорта колоездене като хоби и професия; възпитаване на положително отношение към спорта и движението.

Провеждането на "Подаръкът" започна в 9.15 ч. във втора "В" гр., ЦДГ 2"Х.Кр.Андерсен".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-deca-uchat-za-putnite-znaci-i-bezopasnoto-dvizhenie-395174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.