Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наболял проблем с бургазлии търси решение чрез премиера
Автор: Екип Burgas24.bg 17:32 / 08.11.2012Коментари ()1265
Живущите в центъра на Бургас в жилищна кооперация на ул. "Ал. Стамболийски" № 6 написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов с надеждата да бъдат чути и да им се помогне в тяхния наболял проблем.

Предисторията:

При подмяна на водопроводната мрежа от ВиК задължават всяка една кооперация, отстояща на повече от 5 метра от тръбите сама да си изгради водопроводна шахта за своя сметка. От тази жилищна кооперация хората твърдят, че тяхната сграда е на отстояние 4,90 от тръбопровода и според тях ангажимент на ВиК - Бургас е да изгради съоръжението.

Хората пишат писмо до ВиК, до ДКЕВР, включително и до МРРБ, но до момента обясняват, че единствено са получили предписание от ВиК, в която дружеството признача, че кооперацията е на 4,90 от тръбопровода, но, че има още 15 метра тръби до водомерите и именно това е причината собствениците на кооперацията да са длъжни сами да изградят водопроводната шахта.

След като живеещите на " Ал. Стамболийски" № 6 не изпълнили предписанието от ВиК на 10 октомври им спрели водата. Така хората вече месец са без вода. В кооперацията има лежащо болни възрастни хора, диабетици. Здравите, които имали възможност са се изнесли на вилите си, за да не мизерстват.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nabolyal-problem-s-burgazlii-tursi-reshenie-chrez-premiera-393586
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.