Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Участвайте в изложбата "Бургас около мен"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:11 / 07.11.2012Коментари ()631
©
Бургаска Фотографска Общност, в партньорство с Община Бургас, отправят покана към всички фотографи - ентусиасти и професионалисти, които живеят и работят в Бургас и региона, да участват в обща изложба на тема "Бургас около мен". Тя ще бъде открита на 17.12.2012 г. в Културен център Морско казино, зала "Георги Баев".

Темата на изложбата допуска участие на фотографии от всякъв вид - портрети, пейзажи, репортажи или каквото и да е друго - стига по някакъв начин изображението да разказва интересна за бургазлии история, да показва лична гледна точка към специфични или важни за Бургас места, хора или събития.

Селекцията ще бъде направена от организаторите и представители на Бургаска Фотографска Общност. Фотографиите трябва да покриват техническите критерии за печат в размер А3+ (33/48 см) и да отговарят на темата на изложбата.

Всеки участник може да изпрати до три снимки, от които за участие в изложбата ще бъде избрана поне една, в случай че покрива изискванията. Идеята на организаторите е да участват максимален брой фотографи. Срокът за изпращане на фотографиите е до 03.12.2012 г.

Фотографиите от официалната селекция за изложбата ще бъдат отпечатани в Esstetic Studio на принтер Epson Stylus Pro 9900 с пигментни мастила UltraChrome HDR, на артистични медии Hahnemuehle - гаранция за най-високо възможно качество и дълготрайност на изображенията.

На всеки участник в изложбата ще бъде връчено и по едно копие на фотографията му, попаднала в официалната селекция, което ще бъде отпечатано по същия начин, както и копието за изложбата, като знак на благодарност от страна на организаторите, за Вашата подкрепа. Тези копия няма да бъдат рамкирани или паспартирани.

Критерии за участие:
- фотографът да живее и работи в Бургас и региона;
- изображението да покрива технически критерии за отпечатване;
- фотографията да отговаря на зададената тема;
- да не съдържа обидни, неморални или дискриминационни послания;
- да е подходяща за представяне пред аудитория от всички възрасти.

Изисквания към файловете за печат:
- JPG, TIFF или PSD, без канали, пътечки, ефекти, слоеве, текстове и т.н. - само Background Layer.
- задължително с прикачен ICC профил - най-често това са AdobeRGB или sRGB, те обикновено се прикрепят към файла още при генерирането му от фотокамерата или при редактирането му във Фотошоп.
- резолюция - не по-малко от 180 ppi, така че фотографията да притежава достатъчно информация, за да бъде отпечатана на формат А3+ (330 х 480 мм).

Регистрационен формуляр: http://factor.bg/Burgas_exhib_2012.php

Участниците могат да получат безплатна консултация относно подготовката на кадрите за печат от Естетик Студио - гр. Бургас, ул. Патриарх Евтимий 44, тел.: 0896 679 121.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchastvaite-v-izlozhbata-Burgas-okolo-men-393262
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.