Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От прокуратурата чакат резултатите от всички експертизи за трафопоста
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 01.11.2012Коментари ()773
© Burgas24.bg
Доказателствата са само в посока, че причината за взрива е повреда в самия трафопост, но какво е предизвикало тази повреда категорично становище ще дадем след като излязат всички експертизи. Това каза Красимира Кателиева, говорител на Окръжна прокуратура - Бургас.

Очакват се още няколко експертизи - химически и технически, които да изяснят причините за повредата. Засега са готови две от заключенията на назначените експертизи - електротехническа и свързаната с нея физико-химическа.

"Според първата причината за възникналия взрив на 16 октомври в трафопоста, е възникнала вътре в него повреда в резултат на което е имало късо съединение. От късото съединение се е нагряло намиращото се вътре в него масло. Според другата експертиза температурата на загряване е била 600 градуса по Целзий, много над минимално допустимата. Маслото е започнало да кипи и от получената смес на газа в маслото и кислорода е станал взрива. Има още една готова експертиза химическа според която по трансформатора е имало теч на масло", обясни говорителят.

По отношение на работниците е готова едната експертиза, която показва, че са нямали алкохол в кръвта, очаква се заключението дали са имали наркотици.

Все още изчакваме крайния и окончателен резултат от разследването, така коментираха от електроразпределителното дружеството, готовите две експертизи за причините за взривения в града трафопост. От там допълниха, че продължават и вътрешните разследвания които правят.

"Към средата на другата седмица ще сме готови с някакво становище. Естествено работим в пълно сътрудничество на експертно ниво и с местните власти", казаха от отдел Комуникации на електроразпределителното дружеството.

Засега експертизите показват, че причината за взрива е у самия трафопост.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 45
26.02.2014 »
26.02.2014 »
26.02.2014 »
18.10.2013 »
15.10.2013 »
18.07.2013 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-prokuraturata-chakat-rezultatite-ot-vsichki-ekspertizi-za-trafoposta-391863
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.