Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отличиха победителите от Бургаско в конкурса за детска рисунка
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 01.11.2012Коментари ()780
©
Днес, в офиса на Областен информационен център - Бургас бяха отличени победителите от Област Бургас в конкурса за детска рисунка - "Как искам Европейският съюз да промени моя град". С това приключи първата фаза на конкурса, която се осъществява на регионално ниво.

Постъпилите в ОИЦ - Бургас рисунки са общо на брой 114, от които 84 попадат в първата възрастова група от 6 до 10 години, а 30 са на деца на възраст между 11- 12 години. Първенец с най-голям брой картини за Бургаска област е Община Айтос - с 48 получени рисунки, а най- активното училище е ОУ "Христо Смирненски", гр.Карнобат с 32-ма участници.

Оценителната комисията беше впечатлена от въображението, свободата на мислене и изразните средства, които са използвали децата за да обрисуват разнообразните придобивки към техните родни градове - зоологически градини, аквапаркове, морски пейзажи с причудливи обитатели и редица други.

Победителите са Николета Николова (6 г., ЦДГ "Детелина") и Вероника Вълчева (12 г., СОУ "Константин Преславски"). Първенците получиха МP3 плеъри , а всички останали деца поощрителни награди - блокчета за оцветяване, пастели, книжки и пъзели. Освен преподаватели и родители, в офиса на Областен информационен център "оживяха" едни от най- изявените български будители. Актьори, преобразени като Вазов, Левски, Ботев, Братя Кирил и Методий и Райна Княгиня поздравиха децата по случай официалния празник.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otlichiha-pobeditelite-ot-Burgasko-v-konkursa-za-detska-risunka-391843
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.