Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас и Вологда ще правят заедно тролеи?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 28.09.2012Коментари ()2231
©
Бургас и Вологда подписаха Меморандум за сътрудничество. Церемонията се състоя в северния руски град, който бе посетен с тази цел от зам.-кмета Красимир Стойчев.

Това е следващото ниво в развитието на приятелските отношения между двата града. По-рано тази година, през месец май, кметът на Вологда Евгений Шулепов бе в Бургас начело на бизнес делегация. По време на престоя си тук той и кметът Димитър Николов подписаха Инициатива за установяване на приятелско сътрудничество.

"Страните се договориха за съвместна преработка и износ на хранителни продукти от Бургас за Вологда", пише в официалния сайт на руския град.

Кметът Евгений Шулепов е направил и следното предложение:

"Нашата страна е заинтересована от организацията на съвместното производство на тролейбуси на територията на Бургас. Във връзка с това в предприятията в град Вологда ще се увеличи производството на авточасти".

С особено внимание е разгледано предложението на българската делегация за създаване на пряка авиолиния от Летище Череповец до Бургас. Това ще позволи двата града да станат още по-привлекателни за туристите.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Burgas-i-Vologda-shte-pravyat-zaedno-trolei-383878
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.