Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лиляна Павлова: Законови промени ще допринесат за развитието на Черноморското крайбрежие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:14 / 28.09.2012Коментари ()1119
© Burgas24.bg
Законови промени ще допринесат за развитие на икономическия и туристически потенциал на Черноморското крайбрежие. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата Димчо Михалевски относно политиката за развитие на територията и икономическия и туристически потенциал на района на Българското Черноморско крайбрежие.

Михалевски каза, че по темата за устройството на територията са започнати три важни процедури, свързани с изготвяне на кадастрални и специализирани карти. Правителството на ГЕРБ прекрати тези процедури, посочи той. Павлова отговори, че безспорно политиката за развиване на икономическия и туристически потенциал на Българското Черноморско крайбрежие е важна. Усилията са насочени към усъвършенстване на законовата база. Законодателните промени вече са на вниманието на Народното събрание. Промените предвиждат да се ограничи застрояването в зона А, да се махнат сергиите по крайбрежната ивица, да се въведат по-добри изисквания за преместваемите обекти.

Оперативна програма "Регионално развитие" дава възможност за интервенция за развитие на икономическия потенциал, като 11 млн. лв. са дадени на общините да развият своя туристически потенциал, отбеляза министърът.

Димчо Михалевски зададе допълнителен въпрос дали ще се положат усилия за осигуряване на средства за Агенцията по кадастър. "Предвид ограничените възможности на бюджета, предвиждаме да се даде възможност за публично-частно партньорство за изготвянето на кадастрални карти", отговори Павлова.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Lilyana-Pavlova-Zakonovi-promeni-shte-doprinesat-za-razvitieto-na-Chernomorskoto-kraibrezhie-383801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.