Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват изложбата "Словото на изкуството - изкуството на словото" в РИМ - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 07:00 / 14.08.2012Коментари ()536
©
Днес от 11:00 ч. в Историческата експозиция (ул. "Лермонтов" 31) ще бъде открита изложбата "Словото на изкуството -изкуството на словото", организирана от РИМ - Бургас и Група 9.

Представят се творби на художниците дърворезбари от Група 9 - епиграфски каменни надписи, графичните системи на кирилица и глаголица, изкуството на ръкописната и старопечатна книга, съвременната употреба на българския език в SMS-a и е-mail-ите.

Националната инициатива "Словото на изкуството - изкуството на словото" е посветена на 250 -та годишнина от създаването на Паисиевата "История славянобългарска" - началото на нашето Възраждане. Проектът търси допирната точка между езика на хората и този на дървото, за да обхване историята на българското слово и да призове към неговото опазване.

Чрез поредица от изложби в София, Пловдив, Балчик, Варна и Бургас, ще бъдат отбелязани и две значими 100-годишнини: приемането на първия закон за БАН и преименуването на Българското книжовно дружество в Академия, и 100 години музей в Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkrivat-izlozhbata-Slovoto-na-izkustvoto-izkustvoto-na-slovoto-v-RIM-Burgas-373268
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.