Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нанасят на карта всички ромски гета
Автор: Екип Burgas24.bg 13:21 / 07.08.2012Коментари ()628
© Burgas24.bg
До март 2013 година всички ромски гета ще бъдат нанесени на карта. Това предвижда проект на социалното министерство, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Освен картата ще се направи и комплексна оценка с характеристиките на всеки един проблемен район и проблемите на хората в тях, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Изпълнението на проекта е спечелен от консорциума "Сега". Той ще начертае адекватни мерки за решение на проблемите в гетата. Ще се направи обучение на общините как да работят с маргинализираните групи и как да ги приобщят към останалите. Проектът ще е в помощ и на кметовете, които ще изграждат стратегии за интеграция. Стойността на проекта е 798 хил. лв.

600 общински служители ще бъдат включени в обучение за повишаване на уменията за формулиране и изпълнение на мерки за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства.

Според Росица Иванова, ръководител на проекта, с него ще се осъществи първата стъпка за решаване на всички проблеми, които до момента са маргинализирани. Специфични проблеми по основните направления на политиката за интеграция са здравеопазване, образование, заетост, доходи и жизнено равнище, жилищни условия и други.

Проектът е в съответствие с националните стратегически документи, насочени към интеграция на етническите малцинства.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nanasyat-na-karta-vsichki-romski-geta-371841
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.