Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лиляна Павлова: Пътят Царево - Ахтопол ще бъде ремонтиран
Автор: Екип Burgas24.bg 10:10 / 05.08.2012Коментари ()1409
©
Има много добър напредък по цялостната рехабилитация и разширяване на пътя Ахтопол - Резово. Това каза в интервю Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, която вчера направи проверка на ремонта на трасето.

"Остават две по-сериозни съоръжения за довършване - това са двата моста, но всичко останало виждаме, че вече е достигнато до последен пласт. Остава износващият пласт да се постави и маркировката, което означава, че рехабилитацията е почти накрая. Пътят вече е използваем, така че движението може да бъде много по-сигурно и безопасно", каза Павлова.

По думите й - несравнимо е движението, когато човек направи паралел между пътя от Царево до Ахтопол, който е в изключително лошо състояние, и новото трасе от Ахтопол до Резово.

"Аз лично минах по този път, видях какво е и колко трудно се шофира по път, който не е пипан и не е ремонтиран може би от 50 години - откакто е направен. Той е тесен и е в много лошо състояние. Възложих на екипи на Областното пътно управление да направят всичко необходимо - да се анализира какви са възможностите да се проектира, да се остойности, за да може по линия на текущ ремонт поетапно да започнем и него", каза Лиляна Павлова.

"Бях леко изненадана от всичко това, което е правено в годините назад: проектирано е да се направи ново трасе от Царево до Ахтопол. Лично за мен е необяснимо - защо е нужно ново трасе и тепърва да се правят отчуждения. Там има доста скъпи частни имоти и може би неслучайно са купени. Има прекрасен панорамен път, който без пари за отчуждения, и с леко уширяване с тази технология, която ние прилагаме - студено рециклиране, би могъл да се рехабилитира. Това са 12 км и би могло да се направи.

Трябва да работим в тази посока и съм възложила на Агенция "Пътна инфраструктура" да анализира, да проектира, за да може поетапно да го изградим", каза министър Лиляна Павлова.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Lilyana-Pavlova-Putyat-Carevo-Ahtopol-shte-bude-remontiran-371344
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.