Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Дни на европейското кино, Бургас 2012" удължава официалната си програма с още един ден
Автор: Екип Burgas24.bg 12:44 / 30.07.2012Коментари ()955
© Burgas24.bg
Вече 14 дни жителите и гостите на град Бургас се радват на безплатни прожекции под звездите с програмата на фестивала "Дни на европейското кино, Бургас 2012", организиран от Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Община Бургас.

Официалният старт на фестивала бе даден на 17 юли на сцената на Летния театър в Бургас с вдъхновяващи изказвания на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и г-н Димитър Николов, кмет на Община Бургас, последвани от концерт на група "Акага" и прожекция на филма "Кецове", който преди броени дни получи номинация за най-добра продукция и ще се състезава за голямото отличие с още 44 ленти от континента на престижния форум Европейски филмови награди.

Фестивалът "Дни на европейското кино, Бургас 2012" продължава на лятна сцена "Охлюва", разположена в Приморски парк в Бургас, където днес от 21:30 ч. зрителите ще могат да се насладят на румънския филм "Морген" (Morgen), на 31 юли (вторник) от 21:30 ч. ще бъде прожектиран британският филм на всички времена "Големите надежди" (Great Expectations), а официалното закриване на фестивала ще бъде поверено на филма от Германия "Животът на другите" (Das Leben der Anderen), който на 1 август от 21:30 ч. ще разкаже на бургаската публика вълнуващ сюжет от източен Берлин, заслужил редица световни награди, включително "Оскар" за най-добър чуждестранен филм на церемонията през 2006 г.

Специални насочващи табелки упътват зрителите към сцена "Охлюва", а всички прожекции в рамките на фестивала "Дни на европейското кино, Бургас 2012" са с вход свободен.
Посланието, с което събитието се включи в празненствата в чест на петата годишнина от присъединяването на България в ЕС и в богатия културен афиш на морския град, е "Обединени в многообразието - 5 години България в ЕС".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dni-na-evropeiskoto-kino-Burgas-2012-udulzhava-oficialnata-si-programa-s-oshte-edin-den-369999
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.