Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хората по бургаските плажове често не се вслушвали в съветите на спасителите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:25 / 27.07.2012Коментари ()746
© Impact Press Group
Продължава през седмицата да няма сериозни инциденти на бургаските плажове, въпреки мъртвото вълнение, каза Николай Иванов, председател на водно-спасителната служба. Той допълни, че постепенно вълнението започва да утихва и призова плажуващите да проявят разбиране и да се съобразяват с метеорологичните условия. Въпреки това по думите му са всекидневни случите, в които хората не се подчиняват на заповедите на спасителите и техните сигнали.

"Солугана тази година се появи доста по-рано, но както казваме ние срещу природата никой не може да се бори и единственото което можем да направим е да чакаме, да се съобразим с обстановката", каза Иванов.

Ако все пак обаче човек попадне на такова мъртво вълнение и няма спасители, той трябва да запази самообладание и да не изпада в паника. Друг съвет, който Иванов даде е хората да се опитат да се спуснат до дъното, което няма да е на повече от 30-40 см под краката им и на леки отскоци да се изтласнат към брега. Тези, които умеят да плуват трябва да се отпуснат над водата и да изчакат самото течение да отпусне хватката си и тогава да се мъчат да плуват към брега.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Horata-po-burgaskite-plazhove-chesto-ne-se-vslushvali-v-suvetite-na-spasitelite-369478
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.