Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургазлии пият най-много бира
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 21.07.2012Коментари ()2513
© Bulfoto
Плодовата бира е новото изкушение за дамите. Пивото със сок от лимон, оранжев или червен портокал или грозде набира почитатели сред нежната половина на България, твърдят от Съюза на пивоварите.

Над 80% от потребителите на лимонените и гроздовите бири са именно дамите. От началото на годината досега пивоварите са предложили на пазара 11 нови продукта и марки пиво, 16 нови разфасовки и 5 нови опаковки бутилки и кенове бира. Делът на оборота, реализиран от новите или усъвършенствани продукти, достига 24% от общия оборот на пивоварните компании в страната. През това лято за пръв път на пазара се появиха бирени миксове с ниско алкохолно съдържание и фруктови вкусове. Маркетинговите проучвания показват, че консуматорите ги възприемат като отделна продуктова категория от бирата.

През лятото 16% от пълнолетните българи пият бира поне веднъж дневно, а 20% консумират напитката 3-4 пъти седмично. Веднъж седмично си позволяват по чаша бира 13% от българите. Това показват данните от проучване на IPSOS България, цитирано от Съюза на пивоварите в България, навръх професионалния им празник Илинден. Най-много бира се пие в Бургас. Второто и третото място по най-честа консумация на хмеловата напитка си делят Русе и Монтана.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Burgazlii-piyat-nai-mnogo-bira-368101
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.