Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаският университет събира студенти от четири националности на Лятна школа по лазерни технологии
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 13.07.2012Коментари ()692
Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''-Бургас ще бъде домакин за втори път на Лятна школа по иновативни лазери и лазерни системи за маркиране "LASERGAB 2012''. Тържественото откриване на Лятната школа по лазерни технологии ще се състои от 10 часа на 16.07.2012 г . в Неорганичен корпус, зала 201 на Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас.

Лятната школа се провежда в рамките на Европейската програма "Учене през целия живот/ Еразъм". Организатор на Лятната школа е Технически университет - Габрово, като съорганизатор е Университет "Проф.д-р Асен Златаров" - Бургас. Лятната школа е с продължителност две седмици. През първата работна седмица занятията на Лазерни технологии ще се проведат на територията на Университет "Проф.д-р Асен Златаров" - Бургас.

Преподавателският екип на Лятната школа през 2012 г. ще се състои от: проф. д-р инж. Хорст Екснер, директор на Лазерен институт за Долна Саксония, Германия; проф. д-р инж. Ахмет Чан, декан; Тракийски университет Одрин, Турция; инж. Ян Дрекслер, Университет за приложни науки, Митвайда, Германия; инж. Ян Бахале, Университет за приложни науки, Митвайда, Германия; доц. д-р Любомир Лазов, Технически университет - Габрово и доц. д-р Димитър Парашкевов, Университет "Проф.д-р Асен Златаров" - Бургас.

В продължение на две седмици студенти от България, Германия, Чехия и Турция, заедно с техни преподаватели ще се запознаят с най-новите теоретичните и практически аспекти на иновативното лазерно маркиране. Чрез семинарни упражнения, практически занятия и посещения на фирми в регионите на Бургаска и Габровска област.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskiyat-universitet-subira-studenti-ot-chetiri-nacionalnosti-na-Lyatna-shkola-po-lazerni-tehnologii-366238
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.