Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 5 хил. души са посетили Тракийските съкровища в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 04.07.2012Коментари ()916
©
С интересни културни и спортни събития Бургас привлича туристи и това лято, каза Силвия Несторова, началник на отдел "Туризъм" в община Бургас. На първо място интересът се привлича от са двете златни съкровища - Вълчетрънското и Рогозенското, които са изложени в Културен център Морско казино.

"Каня всички да ги видят, защото те са уникални по своята същност и имат интересна история при самото им откриване. Другите събития, които са вече традиционни за нашия град през лятото са фестивалите "Бургас и морето", "Спирит оф Бургас", Пясъчните фигури. Имаме изключително богата спортна програма, като наскоро завърши световното първенство по плажен тенис, организират се турнири по спортна гимнастика и спортни танци. В средата на юли започва седмица на европейското кино, където ще се прожектират на открит екран на лятна сцена "Охлюва" филми. Предстоят международния фолклорен фестивал и летни музикални празници, като всичко това прави културната програма и Бургас интересна", каза Несторова.

Вече месец са експонирани златните тракийски съкровища в Бургас и интересът към тях е висок. До момента близо пет хиляди души са посетили изложбата, като има голям интерес от ученици, от гости от Русия и групи от страната. Близо 65 групи по статистика са посетили изложбата към момента. Интересът на туристите се запазва и към музикалния фестивал "Спирит оф Бургас" и Пясъчното градче, които също се организират за пета поредна година.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4
31.08.2012 »
07.06.2012 »
01.06.2012 »
30.05.2012 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Blizo-5-hil-dushi-sa-posetili-Trakiiskite-sukrovishta-v-Burgas-364197
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.