Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаска докторантка получи престижна национална награда
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 04.07.2012Коментари ()1956
©
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Докторантката маг. инж. Десислава Николова спечели Първото място в 10-та Национална младежка научно-практическа сесия, проведена на 23-25 април 2012 г. в София, организирана от Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Комисията за работа с младежта и Съюза на европейските млади инженери-България.

След предварителния подбор удобрение за участие от специална комисия, представените разработки бяха разпределени в различни направления и секции. Първенците от отделните секции участвуват във втория тур за Голямата награда и след неколкократни заседания на централната комисия с Първо място беше удостоена разработката на инж. Десислава Николова ''ОПТИМИЗИРАНЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ЕНЕРГИЯ В ПИВОВАРНАТА И ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ" с научен ръководител доц. д-р инж. Драгомир Добруджалиев от Факултета по технически науки на Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас.

Наградата беше връчена на специално Тържество преди Общото събрание на ФНТС в София на 28.06.2012 г. от Председателя на УС на ФНТС академик Васил Сгурев.

Получената висока национална награда е надеждна гаранция за качеството на научните и научно-приложни разработки, създавани от младите хора в науката и сериозна проверка по този тежък и изпълнен с много трудности път.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Burgaska-doktorantka-poluchi-prestizhna-nacionalna-nagrada-364173
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.