Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
27 спектатъла се играха на театралния фестивал в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:10 / 02.07.2012Коментари ()487
©
Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал "Сцена край морето" завърши. Фестивалът, организиран от Община Поморие и НЧ"Светлина-1939" се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли.

27 спектакъла на театрални състави от цялата страна и един от Украйна се изиграха на читалищната сцена. Поморие се превърна в център на детското театрално изкуство и стана чудесно място, благодарение на таланта на младите актьори. Те изпълниха с настроение поморийската сцена и си тръгнаха с идеята да се завърнат отново, защото усетиха откликване, получиха признателност и разбраха важността на това, което правят.

Изкуството прави хората по-добри, каза Донка Китанова, секретар на читалище"Светлина-1939", затова си струва този фестивал да го има, да се разраства с всяка година и да става все по-богат. Детска театрална студия "Светулка" от Поморие направи премиера на новия си спектакъл "Любовта е со
©
лена" с автори Румяна Кралева и Красимира Омайникова, сценография и кукли - Лидия Атанасова, музика - Теодора Кралева. Румяна Кралева направи и сценария по представянето на всички спектакли. Пейо Пантелеев, известният поет и режисьор изгледа всички постановки. Той направи анализ и намери най-добрите думи, за да поощри и похвали театралите. Всички участници получиха грамоти за участие и плакети. Фестивалът бе закрит на лятната сцена с фолклорен концерт от Словакия.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/27-spektatula-se-igraha-na-teatralniya-festival-v-Pomorie-363513
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.