Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Павлова: Бургас изпълнява проекти за над 140 млн. лв.
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 29.06.2012Коментари ()1220
© Bulfoto
"Това е един наистина интересен и нестандартен проект, точно каквато беше и целта на схемата по която Графичната база в Бургас се обновява, тя се казва "Иновативни и културни събития". Това каза министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която инспектира извършващите се ремонти дейности.

"Целта беше да провокираме нещо по-нестандартно, по-лудо, нещо, което да привлича хората. Община Бургас, както винаги не само, че подаде проект, но и направи нещо различно и специфично", обясни Павлова.

По думите й, хората на изкуството смятат, че няма аналог в България, който да е с това качество. "Като цяло Община Бургас е една от най-активните общини, които се включват в тези програми. Само в момента, проектите, които се изпълняват са за над 140 млн. лева. Общината има много добър капацитет. Има вече и много приключени проекти, които не влизат в тази сметка, а това, което в момента правим с общината е и подготовката за следващия програмен период, чрез интегрирания план за възстановяване и развитие, който се прави. Очакваме през септември да бъдат определени приоритетните зони, това за което общината ще кандидатства и за финансиране за подготовка за проекти. Това се прави, за да може през 2014 година да се започне с един вече готов списък с проекти, финансирани и подготвени", каза още министър Павлова.

По време на посещението, председателят на Дружеството на художниците в Бургас Георги Динев подари на министър Павлова литография на морска тематика с името "Тишина". Графичната база в Бургас се обновява по проект "Завръщане в Бургас: Минало, настояще и бъдеще"., финансиран по Европейската оперативна програма "Регионално развитие", чиято стойност е 800 000 лева. Ремонтът включва възстановяване на покривната конструкция и препокриване с керемиди, направа на нов окачен таван с топлоизолация, подмяна на старата дървена дограма с нова, изравняване на пода и полагане на теракота. В двора ще се оформи алея от каменни плочи, а при западния вход ще се изпълни рампа за хора с увреждания.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ministur-Pavlova-Burgas-izpulnyava-proekti-za-nad-140-mln-lv-363029
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.