Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Камери ни следят за всяка крачка по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 10:03 / 29.06.2012Коментари ()887
© Burgas24.bg
Камери следят туристите от бара до плажа. Това ще стане с помощта на новото видеонаблюдение в два от най-големите курорти на Черноморието - Слънчев бряг и Златни пясъци. Те вече са опасани в камери, които снимат всичко. От клиентите по откритите барове през крайбрежните алеи до шосетата в комплексите.

За записващите устройства "Златни пясъци" АД направи мащабна инвестиция, в която влиза изграждане на изцяло нова оптична мрежа за пълно обезпечаване сигурността на туристите този сезон. Започна се и обновяването на видеозаписването в курорта. Камерите ще разпознават номерата на всички коли.

Отделно от това при нападение, измама или побой пострадалите ще могат да изискват записите, които да представят пред застрахователи или в съда. "Трябва тези, които са избрали ласките на приятелка пред съпругата, да внимават, защото устройствата заснемат всичко", шегуваха се полицаите, които ще контролират камерите. Биг брадър работи усилено вече и в Слънчев бряг. Курортът е изцяло оборудван с нови камери, поставени на всеки стълб от входа на комплекса до брега на морето. 400-те камери предават данните без почивка в два секюрити пункта.

Отделно от камерите в София вече работи супермодерна нова система за видеонаблюдение на българската екватория в Черно море. Модерната апаратура заснема всеки метър от брега и водата, като специалистите могат дори да видят кой с кого си пие кафето на всяка една лодка, кораб или яхта. Само с едно кликане на мишката на компютъра върху обозначението на даден кораб веднага се появява пълна информация за него - откъде идва, с какъв товар е, колко му е тонажът, под какъв флаг плава.

Излиза дори името на капитана. Информацията, разбира се, се ползва само за опазване на националната сигурност. От координационния център в София граничните полицаи могат да включат всяка една точка на нашето Черноморие, за да се убедят, че няма чужди кораби или други плавателни съдове.

Те могат да засекат джет в забранена територия и да разберат кой го управлява, както и да хванат бракониери в нашите води. Националният координационен център на Гранична полиция се намира на първия етаж в сградата на главната дирекция на столичния бул. "Мария Луиза". "Имаме 100% контрол над всяка лодка или кораб, както и на бреговата ивица", похвали се наскоро директорът на Гранична полиция Захарин Пенов. Именно с тази система страната ни вече има най-новата и най-добрата система за сигурност на морската ивица в цяла Европа.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kameri-ni-sledyat-za-vsyaka-krachka-po-moreto-362878
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.