Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руснаците бягат от арабските курорти, идват на нашите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:29 / 27.06.2012Коментари ()780
© Impact Press Group
Руснаците са започнали да заменят летните си почивки в Египет с отдих по нашите курорти. Това са забелязали руските туроператори веднага след като бяха обявени резултатите от изборите в страната на фараоните, където спечели представителят на радикалните ислямисти. "Още по време на предизборната кампания имаше различни заявления, в това число от "Мюсюлманско братство" казваха, че не ги устройва свободната продажба на алкохол, полуголите туристи и други волности", каза пред руската НТВ говорителката на Руският съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.

"Те обещаха да не закачат чужденците, но тогава бяха в предизборна кампания, а друго ще бъде, когато вече са на власт", каза още Тюрина пред популярната телевизия.

Руснаците вече не искат и да чуят за Египет. Тези, които само допреди година са предпочитали почивка на Червено море, сега масово се ориентират към България, Турция и Гърция, съобщи още телевизия НТВ. През последните години арабската държава беше сред най-предпочитаните направления за отдих на руснаците, но събитията през т. нар. Арабска пролет още през миналата година прогониха туристите от курортите.

Посещенията на българи в този район също секнаха по време на размириците. Борбата за власт в Тунис също прогони част от туристите, които посещават тази страна.

До 20% ръст на руските туристи очакваме това лято, съобщиха от икономическото министерство. Очакванията са това да бъдат по-платежоспособни гости, които да увеличат приходите в хазната, каза министър Добрев при откриването на летния сезон в Слънчев бряг. Сред най-силните ни пазари са Русия, Украйна и Беларус. За да могат да се обработват визите в тези страни, вече са изпратени допълнително служители. През миналата година у нас са почивали повече от 600 000 туристи от този регион.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Rusnacite-byagat-ot-arabskite-kurorti-idvat-na-nashite-362425
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.