Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Забраниха продажбата на сладолед и царевица по морските ивици
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 18.06.2012Коментари ()625
© Burgas24.bg
Проверки за нелегални храни стартират от днес в морските курорти, обявиха от Агенцията по безопасност на храните. Заради риска от разпространяването на болести и ниската хигиена се забранява продажбата на сладолед, царевица, плодове и всякакви хранителни продукти директно по морските ивици.

Новите изисквания на Агенцията по храните имат за цел да повишат хигиената. Количките за сладолед например вече трябва да разполагат с топла и студена вода, както и да бъдат изработени от неръждавейка, за да се почистват лесно.

При установени нарушения минималната глоба е 500 лева, според Закона за храните. Санкцията е за лицето, което бъде засечено да извършва нерегламентирана търговия, допълни шефът на местните хранителни инспектори.

За второ поредно лято по Черноморието ще има изнесени екипи от страната. Екипи от Шуменската дирекция подсилват контрола във Варненско още от тази седмица. Оплаквания и сигнали пък могат да се подават на 0700 122 99. "Горещият" телефон на агенцията работи от 8 до 21 часа без почивен ден.

Засега няма установени фрапиращи нарушения във Варна и съседните курорти. Засилените проверки по морето стартираха още през май. Инспекторите проверяват обекти от търговската мрежа, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти за обществено хранене, заведения за обществено хранене намиращи се на територията на хотелски комплекси, както и обекти предлагащи услугата тип "all inclusive".



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zabraniha-prodazhbata-na-sladoled-i-carevica-po-morskite-ivici-360199
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.