Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Русенската опера ще представи "Травиата" на Летния театър в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:45 / 14.06.2012Коментари ()611
©
Държавна опера - Русе ще представи "Травиата" на Летния театър в Бургас на 23 юни, събота от 21 часа.

Гастролът на русенската трупа е част от обширната програма на театъра да представя своите продукции във възможно най-много градове на страната. Усилията са съсредоточени в големите и по-малките градове в Северна България, но и един гастрол в южен град като Бургас, който има свой превъзходен оперен театър си е истинско предизвикателство. Това ще доведе и до гостуване на Бургаската опера в Русе на русенския летен театър в програмата на фестивала "Пеещи брегове" през юли.

Оперните театри на Русе и Бургас отдавна са в тясно сътрудничество. Това е предопределено още от 60-те и 70-те години на миналия век, когато някои от солистите на Русенската опера предпочитат слънчевия Бургас и продължават своята кариера в новосъздадения там оперен театър. И до днес русенската и бургаската публика споделят любовта си към едни и същи артисти - сопраното Мария Цветкова, тенора Петър Костов, а режисьорът Александър Текелиев, който е директор на Бургаската опера е обичан от русенската публика заради добрите постановки на опери от Моцарт и Верди.

Именно любимката и на Русе, и на Бургас - сопраното Мария Цветкова ще изпълни главната роля на Виолета Валери в "Травиата". Ще й партнира изключително чаровният Орлин Горанов - влюбеният в нея Алфред, а ролята на разочарования баща ще изпълни баритонът Александър Крунев.

Мецо-сопраното с все повече нарастваща популярност Петя Цонева ще поднесе ролята на Флора - конкурентката и "приятелката" на неустоимата Виолета. В поддържащите роли бургаската публика ще види Стоян Стоянджов - Барон Дюфол, Стефан Пенчев - Маркиз Д' Обини, Пламен Бейков - Доктор Гренвил, Мария Стоянова - Анина и младия тенор Александър Баранов - Гастон.

Диригент на продукцията е младият италианец Давид Крешенци.

БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА НА "ТРАВИАТА" НА РУСЕНСКАТА ОПЕРА СЕ ПРОДАВАТ НА КАСАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "А. БУДЕВСКА".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Rusenskata-opera-shte-predstavi-Traviata-na-Letniya-teatur-v-Burgas-359240
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.