Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хванаха рекетьор, изнудвал собственици на еротични клубове
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 12.06.2012Коментари ()652
На 02.06.т.г. в отдел «Борба с организираната престъпност» - Бургас постъпил сигнал за изнудване на собственици на клубове, предлагащи еротични танци в Слънчев бряг. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура - установено е, че първоначално на лицата е искана сумата от 300 лева на седмица за всяко момиче, работещо в съответния клуб, а в последствие сумата е променена на 1 000 лева на седмица за всички.

След множество проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от служители на «Борба с организираната престъпност» - Бургас на 08.06.т.г. е задържан извършителят на деянието - това е : 24 год. И.А. от Раднево, обл. Стара Загора, криминално проявен и осъждан / извършител на кражби и действия с наркотични вещества, в това число и организиране на престъпна група за пласиране на наркотици/.

Констатирано е, че от 2003 г. И.А. пребивава на територията на Слънчев бряг, като през 2008 год. е регистриран от Районно управление «Полиция» - Несебър за действия с наркотични вещества без разрешително. Привлечен е, като обвиняем за извършено престъпно деяние по чл. 213 А от НК / изнудване/, като му е наложена постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

ОДМВР - Бургас призовава граждани или работещи на територията на курортните комплекс по Южното Черноморие, на които са отправяни подобни заплахи, своевременно да потърсят полицейските служители и да не се поддават на упражнявания срещу тях рекет! Действията на правоприлагащите органи в последните месеци доказват, че партньорските взаимоотношения между тях, гражданското общество и съдебната власт спомагат за повишаване ефективността при неутрализиране на подобен род престъпна дейност, облагодетелстваща основно лица от криминалния контингент и организираната престъпност.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Hvanaha-reketyor-iznudval-sobstvenici-na-erotichni-klubove-358790
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.