Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ръст на туристите с близо 10% по Южното ни Черноморие очакват от МИЕТ
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 09.06.2012Коментари ()551
©
От Министерството на икономиката оповестиха оптимистични прогнози за приходите тази година. Те очакват чувствителен ръст на туристите, особено на посетителите от Русия. Ръст на чуждестранните туристи между 5-8 % през летния сезон, прогнозират от ресорното министерство на икономиката.

Очакванията са бум за руските туристи. По думите на Иво Маринов, зам.-министър на икономиката очакванията са за най-голям ръст на руския пазар и пазар Украйна. Той припомни, че в резултат на добрата работа с външно министерство в началото на юни бе издадена 100-хилядната виза за руските граждани.

Въпреки че основно ще се разчита на руски туристи на този етап не се предвижда поевтиняване на визите, нито отмяната им, когато става дума за посещение с цел туризъм. Цената им остава 35 евро, като документите ще се издават освен в посолството ни в Русия и в още 16 изнесени центъра.

Тази вечер в КК Слънчев бряг ще бъде официално открит новият туристически сезон. Към днешната дата комплексът е запълнен на 40 %, до три дни обаче се очаква хотелите да бъдат запълнени на 100%


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Rust-na-turistite-s-blizo-10-po-Yuzhnoto-ni-Chernomorie-ochakvat-ot-MIET-358119
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.