Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 11 юни откриват сезона на Централния плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 11:51 / 06.06.2012Коментари ()663
©
На 11 юни ще бъде открит официално сезонът на Централния плаж в Бургас, каза Живко Иванов, управител на общинското предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи".

"Към настоящия момент подготвяме плажа за започването на сезона. Вчера беше извършена дезинфекция на Централния плаж и бе подравнен. В момента монтираме всички съоръжения за водно-спасителна дейност и започваме монтажа на спортните съоръжения и такива за достъпност на хора с увреждания", посочи той."

До края на седмицата смятаме да бъдем готови и от 11 юни официално да стартира сезона на Централния плаж - Бургас. Два пъти по-голям ще бъде тази година броят на безплатните чадъри и шезлонги", каза още Иванов. На Централния плаж ще има 200 чадъра и около 150 шезлонга. Плажната ивица ще бъде охранявана от 11 спасителя, един старши и на всеки от петте поста ще има по двама спасители. Ще има и лекар, който ще обслужва водно-спасителната дейност. Пунктът за медицинска помощ се подготвя в момента.

"Във връзка с много спортни мероприятия, които ще бъдат проведени на Централния бургаски плаж се наложи закупуването на допълнително оборудване за спорт. Ще разполагаме с 6 игрища за тенис на корт, които могат да се използват и за волейбол, 2 игрища за футбол, едно за футбол на малки врати. В момента проучваме възможността доставянето на осветление за да може някои от игрищата да се ползват и през тъмната част на денонощието. Имаме изградени фитнес уреди като смятаме да увеличим няколко пъти тяхната бройка и да ги ситуираме от северната страна централния вход на плажа, където в момента заравняваме терена и изграждаме една подпорна стена. Надявам се тези строителни работи да приключат до 20 юни", каза Иванов. Предвиждаме и изграждането на детски атракцион в централната част на плажа, допълни той.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Na-11-yuni-otkrivat-sezona-na-Centralniya-plazh-357235
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.