Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чапли, пеликани, раци и риби на сцената на "Охлюва"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:17 / 06.06.2012Коментари ()742
©
Тази събота - 9 юни 2012 г. децата на Бургас ще покажат в Морската градина живота в Бургаските езера. На лятната сцена "Охлюва" ще долетят калинки, пеперуди, чапли, щъркели и пеликани. На големия подиум ще се крачат рачета и ще доплуват рибки. Всичко това ще се случи в поредния Карнавал на биоразнообразието, който тази година е посветен на живота в езерата на Бургас - Атанасовско, Вая и Мандра.

Веселият карнавал се организира от Българско дружество за защита на птиците и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на Община Бургас. За да бъде празникът на децата по-вкусен ще се погрижат приятелите от завод "Победа", които и тази година ще осигурят сладки, но полезни за здравето на малчуганите, лакомства. Награди за участниците в Карнавала на биоразнообразието осигурява и Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас.

Поводът за този шарен и красив празник е отбелязването на 20 годишнината от стартирането на Програма LIFE+ - финансовия инструмент за опазване на природата в Европа, към който Българско дружество за защита на птиците изпълнява проекта "Живот за Бургаските езера".

Много изненади и прекрасни подаръци очакват децата от детските градини, облечени в костюми на растения и животни, които се срещат в езерата. Малките участници с помощта на техните учители са подготвили и авторски творби - стихове, песни или танци, посветени на езерата и техните обитатели. Място в програмата ще има и модно дефиле с костюми от рециклирани материали.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в бургаските влажни зони, за "най-зелен" костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране и за най-добра и оригинална изява.

Очакваме всички, които искат да се забавляват в костюми на 9 юни (събота) от 10:30 часа на лятна сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Могат да се включат и индивидуални участници, които да се запишат директно преди откриването.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chapli-pelikani-raci-i-ribi-na-scenata-na-Ohlyuva-357178
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.