Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новозеландски съд върна дете на бургаската му майка
Автор: Екип Burgas24.bg 08:31 / 04.06.2012Коментари ()1580
© Нова ТВ
Повече от една година жена от Бургас се бори с родните и новозеландските институции, за да си върне детето, отвлечено от биологичния му баща. Преди дни съдът в далечната страна постановява "детето да бъде върнато на майка си".

Докато чуждият съд води редица дела по казуса с 11-годишния Георги Бакалов, прокуратурата в България все още не е повдигнала обвинение срещу новозеландеца. Наш екип се срещна и разговаря с дядото на детето, който повече от година се бори, за да върне внука си в Бургас

Снимката на Петра Бакалова със сина й Георги е направена дни преди баща му - новозеландецът Гери Андерн, да посети сина си в Бургас. В това време майката е на работа в Англия, а за малкия се грижат дядо му и частен учител.

На 26 март 2011 г. чужденецът, който дори не е настойник, взема момченцето за разходка и не го връща. Дни по-късно става ясно, че Георги - български гражданин, е изведен с фалшиви документи през Летище Бургас

Проверка на Главна дирекция гранична полиция установява пет нарушения на служителя на бургаското летище. Дядото вини и тромавите процедури на прокуратурата, които бавят издирването на детето.

В същото време малкият Гошко вече е гражданин на Нова Зеландия, без разрешение на майка му. Единственият разговор е в Скайп, година след отвличането.

Петра и баща й пишат писма за съдействие до вицепрезидента Маргарита Попова. Отговорът -"писмото й е препратено към Министерство на правосъдието и Върховна касационна прокуратура". По думите на Бакалов държавата трябва да понесе отговорността

Развръзката идва преди дни, на 29 май, когато Петра получава писмо, че новозеландските магистрати са разпоредили връщане на детето в България. Тази нощ майката на Георги ще изпрати писмо до българското правосъдно министерство, за да потвърди, че е готова да приеме сина си на 11 юни на летище в Нова Зеландия.

Източник: Нова ТВ


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Novozelandski-sud-vurna-dete-na-burgaskata-mu-maika-356540
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.