Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекарствата за онкоболни поевтинели с 80%
Автор: Екип Burgas24.bg 17:31 / 03.06.2012Коментари ()518
Медикаментите в онкологията са поевтинели с 80 на сто. Това каза вчера здравният министър Десислава Атанасова, която обеща да регулира цените на лекарствата веднага след встъпването си в длъжност. "Вече има реални резултати, макар те да са частични. След като цените на лекарствата в онкологията се договориха пряко с притежателите на разрешенията за употреба, ние стигнахме да реално намаление на някои медикаменти от 5 до 80 на сто", пресметна Атанасова в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. Тя призна обаче, че лекарствата, които се внасят само от една фирма, няма как да поевтинеят, защото доставчиците отказват договаряне.

НЗОК изготвя промяна в Наредба 10 за плащаните от касата лекарства. Сега се обсъждат всички становища на засегнатите страни. "Тя обаче ще е факт съвсем скоро", увери Атанасова.

Предстоят и изменения в Закона за лекарствата, с които

комисията по реимбурсация ще стане второстепенен разпоредител на бюджета. Освен това тя ще има собствена администрация. Сега в нея има представители на различни ведомства и това е голям проблем, защото членовете й са ангажирани с други задачи през останалото време.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Lekarstvata-za-onkobolni-poevtineli-s-80-356496
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.